Kuna ilmastikuolud muutuvad iga päevaga ja tingimused sellega koos, siis väga palju küsitakse, millal ja kuidas teha oa ja herne mullaherbitsiidi pritsimine.

Mõtted ja soovitused:

1) Pritsimine teha ära kohe peale külvi, sest isegi praegustes tingimustes, kus külvikute tagant küll juba tolmab, on mullas allpool niiskust ikkagi piisavalt. Ilmaennustus muutub pidevalt ja seetõttu võib tekkida olukord, kus pritsimist tuleb pidevalt edasi lükata, sest sajab ja masinatega ei pääse põllule. Teiseks on maikuu alati olnud pigem põuakuu, seega vihma ootama jääda pole siiski mõtet. Eelmine aasta oodati liiga kaua ja lõpptulemus oli poolteist kuud põuda.

2) Kasutada veekulu alates 250 liitrit, sest suurem vee kogus pritsimislahuses parandab mullaga omastatavust ja on efektiivsuse ja tõrje pikaajalisuse aluseks.

3) Kui on öösiti öökülma ja hommikul maa on härmas, minna pritsima kella 10 paiku, sest selleks ajaks on mullapind soojenenud piisavalt.

4) Hetkel päevakorral olevatest pritsimistest on mullaherbitsiidiga pritsimine kõige ohutum ka öökülmade mõistes. Siiski, kui lubab külma palju alla 0 kraadi, ei tohiks pritsimisi õhtul lõpetada päikeseloojangu või lausa öötundidel. Peale pritsimist võiks ikka jääda mõni tund sooja aega, et toimeained kinnituksid mullaosakestega.

5) Kui on plaanis rullida, siis teha see enne herbitsiidi pritsimist.

6) Mõnel pool on ka kuulda olnud, et peale külvi on tekkinud siiski mullakoorik. Ka mullakooriku lõhkumine peaks olema tehtud enne herbitsiidi pritsimist.