Nii eestlased, norrakad, kui ka venelased, prognoosivad hetkel alanud nädalaks kõikideks öödeks kuni laupäevani miinuskraade ning kõige külmemad ööd on just nädala keskel. Samuti päevased temperatuurid on palju madalamad, kui nad seda olid läinud nädalal.

Seega, kui ennustus paika peab, siis on sel nädalal taimekaitsepritsidel põldudele asja väga vähe.

Kindlasti mitte minna pritsima talirapsi ja talinisu ning seda mis tahes leheväetiste või veel hullem taimekaitsesegudega – oht kahjustusteks on väga suur.

Ainus pritsitöö, mida saab mõningal juhul teha ja seda ainult päevasel kõige soojemal ajal (kella 10st kuni umbes 16-17ni), on oa ja herne mullatoimeline umbrohutõrje. Seda peaks tegema eriti neil põldudel, kus külvist on juba nii kaua möödas (rohkem, kui kaks nädalat), et idu hakkab mulla pinnale lähedale jõudma. Muidugi valida tegemiseks päev, kui ööseks lubatakse kõige vähem miinuskraade.

Paljud lõpetavad või on just lõpetanud oa ja herne külvidega ning kui külvist on veel vähe möödas (kuni nädal) ja piirkonda lubab nädala jooksul vihma, siis võib ka pritsimise öökülmaohus pisut edasi lükata, aga siis peale vihma ka kohe töö ette võtta.