Täna öösel (pühapäev 5.05 vastu esmaspäeva 6.05) oli kõikjal Eestis veel päris arvestatav öökülm. Hommikul oli maa valge ja taimed härmas, öine miinuskraad langes 3-5 kraadini, olles varahommikul ka veel miinuspoolel.

Hommikul oli vesi külmunud, seega taimed on samuti külmast võetud

Kui vesi juba lausa ära külmunud on, siis sama seis on ka taimedes. Taimed on külmunud, taimemahlad jäised ja ei liigu taimedes ringi ning nüüd on vaja võtta aeg ja lasta taimedel üles sulada.

Kindlasti ei tohi kohe suure õhinaga minna pritsima, sest asjal pole tulemust. Olgu see teravili, raps või umbrohi, ükski neist ei võta poolkülmununa mistahes pritsimislahust vastu. Oodake rahulikult! Ja kui pritsima minek tuleb, siis pigem keskpäeval soojal ajal, kui päike on taimi juba piisavalt soojendanud. Lisaks, nüüd tuleb mõelda kõik pritsisegud väga rahulikult läbi ja pigem paagisegupartnereid vähendada. Teravili ja raps on öökülmadest piisavalt stressis, seega seda ei ole tarvis liiga keerukate paagisegudega veelgi süvendada. Taimed taastuvad ise väga kenasti, ei ole vaja liigselt turgutama tõtata.

NB! Jälgige veel ilmaennustust ja kui on öökülmaoht, siis ei tasuks enne seda pritsimisi ette võtta! Taimed on juba külmast näpistada saanud, pritsimine ei tee asja paremaks.