Saaremaad pole ilmataat sel aastal sademetega just hellitanud ning viimase kuu aja jooksul on kuivus juba põldudele liiga tegemas. Viimane vihma meenutav ja mingitki niiskust andev sadu oli juuni keskel, kusagil 13.-14.juuni paiku.

Kuivast tingitud lõhe nisupõllul
Uskumatu, aga tõsi

“Juuni alguses oli pilt veel lootustandev, aga siis need kuumalained ja kuivus tegid ikka ära. Eks kuivast tingitud laike oli varem ka, aga õnneks mitte nii hull kui eelmisel aastal. Sellegipoolest, suuri saake saares sel aastal ei tule” on saarlase kommentaar hetkeseisule.

“Teist niidet ei tule ja suviviljadel on mõni üksik võrse elus,” on teinegi kommentaar.

Millal Saaremaa koristama läheb? Vastuseks, et heinaseemet juba koristatakse, talioder on ka peagi küps. Hirm on lihtsalt, et mis koristusaja ilm teeb – ennustatud tuuled ja vihmad on kahtlased.

Talioder Saaremaal