“Hea suusailm” annab võimaluse meenutada, millega tegeleti sel nädalal ja loota, et lume- ja vihmaperiood liiga pikaks kestma ei jää, sest paljudel veel mullatööd, äestamised ja väetamised plaanis, samuti ollakse valmis külvide alustamiseks või jätkamiseks.

Vändra lähedal tegid sel nädalal tööd oa põllu ettevalmistusel sel aastal soetatud uued masinad – traktor Fendt 936 + tüükultivaator Väderstad Opus 700.

Opus 700 tüükultivaatori efektiivne töölaius on 6,75 m, tihendusrulli laius 7,0 m. Piide arv 26 ja sõltumata töölaiusest on kõigi Opus´te piide jäljevahe 27 cm. Valikus on 50 mm ja 80 mm laiad piiotsad. Uusim lahendus on valida ka 50/80 mm piid, mis tähendab, et pii ots on 50 mm lai ja pii tagumine ots läheb üle 80 mm laiuseks.

Pildil oleval tüükultivaatoril on 80 mm laiad kõvasulam otsaga maraton piid, mille eeliseks on kauakestev tööiga.

Tüükultivaator Opus töötab kuni 40 cm sügavuselt. Masinale on saadaval lai valik piisääri ja -otsi, mis tähendab, et Opust saab edukalt kohandada vastavaks konkreetse põllu tingimustele. Reguleeritav mulla tihendamine vahetatavate tihendusrullidega annab masinale täieliku paindlikkuse, isegi väga varieeruva niiskuse ja tekstuuriga muldadel.