kasvuregulaator + umbrohutõrje + MgSO4, pritsimine 04.05.17

Selle aasta kevad oma eripärade ja keerukusega üllatab jätkuvalt. Öökülmad on küll möödunud, aga nagu ka juba varasemalt on teemaks olnud, taimede stressitase on veel jätkuvalt kõrge ja hetkel soojade ilmadega käib pigem taastumisprotsess.

Kõige rohkem imestama panev leid täna Eestimaa põldudelt on talinisu, mis pritsiti enne öökülmi, veel siis, kui oli võrdlemisi soe periood ja ilma öökülmadeta. Pritsimine oli tehtud 4. mail kombinatsioonis võrsumist soodustav kasvuregulaator + lihtne laialeheliste tõrjumiseks herbitsiid + MgSO4. Veel eelmise nädala lõpus polnud lehtedel näha kahjustusi, kuid nüüd soojaga oli olukord muutunud. See tähendab, et pritsimisest on möödas tänaseks 10 päeva ning taimed näitavad stressi välja alles sooja saabudes ja kasvu taastudes.

Järjekordselt soovitus, väga mõelda läbi kõik järgnevad paagisegud ja pritsimised ning välistada tõesti mitte nii vajalik väga vajalikust.

Nagu ilmekalt näha, kahjustused ei pruugi end välja näidata paari päeva möödudes, vaid hoopiski üllatada palju-palju hiljem.