Vihm on olnud viimasel ajal paljudes piirkondades pikisilmi oodatud nähtus ja üle-Eesti seda ka vahelduva eduga nüüd taevaluukidest antud on. See poleks Eestimaa ilm, kui vahele ei viskaks mingeid ekstreemsusi.

Kui ikka lühikese aja jooksul tuleb korraga 20-30 mm vihma, siis võib see olla põldudele tõeline lõhkuja ja väga palju kahju teha. Nii juhtus suvirapsi põlluga Järvamaal. Kahju.

Taimed on vee sees

Tugev vihm on tampinud taimed maadligi

Sellele põllule oli planeeritud lähipäevadel teha ristõieliste tõrje, kuid sellises stressis, nõrgestatud ja lõhutud lehtedega rapsitaimele ei tohiks kindlasti lisakoormust anda. Kuna raps on ise ka ristõieline, siis stressis olles pole ka kultuur väga vastupidav herbitsiidile.

Veelgi enam, jällegi ei tohiks hakata kohe lisapritsimisi turgutamise tarbeks tegema – jällegi vähem on parem. Pigem aitab lihtsalt lootus, et enam sellist vihma ei tule ja taimed olid juba piisavalt hea juurestikuga, et suudavad ise taastuda.

Antud põllul on muidugi ka seisuvett nii palju, et traktori ja pritsiga sõitmine on mõeldamatu.

Seisuvesi ja pori