Vihma on üle Eesti pikisilmi oodatud juba mõnda aega, aga peamiselt on ikka ja jälle pettumus olnud, kui lõpuks vaid mõned piisad või heal juhul paar millimeetrit sadanud on. Kui sedagi.

Kagu-Eestis, Põlvamaal, on aga piirkondi, kus pärast reedest (18.05) vihma hoopis tunne tekkis, kas seda kõike nüüd ikka vaja oli. Lühikese ajaga sadas äikesevihmana alla nii palju vihmavett, nagu ämbrist oleks valatud ning veevool kiskus hernepõldudelt kaasa ca 1-2 cm pinnasekihti. Vihm tampis mullapinna kohati täiesti siledaks ja seisuveelombid seisavad põldudel ka päev hiljem.

Õnneks oli külvist möödas juba nii kaua, et hernetaimed olid tärganud ja piisavalt juurdunud, et suutsid juurtega maapinnast kinni hoida. Paljude taimede ümbert aga oli muld seemneteni siiski kadunud. Suuresti päästis ka korralik külvisügavus, sest kui see oleks pindmine olnud, oleks tõenäoliselt ka hernetaimed hunnikus olnud.