Tava või mahe, igal juhul on kombainid nii põhja- kui lõunapool jõudmas rüpsipõldudele ning esimesed hektarid on ka juba niidetud. Talioder on kohe järgmine, mis punkrisse jõudma hakkab.

Suvekuumust, jätkuvat ja võimsamat, lubatakse lähiajal veelgi. Eks see “küpsetab” korralikult ja juuli lõpus-augusti alguses ollakse kindlasti juba kõikjal kombainidega põldudel. Praegu on rüpsi koristusel saaginiiskus olnud küll ideaalilähedane – ca 9-10%. Loodame koristusajaks kuldseid ilmasid, siis saaks põllud ikka kiirelt koristatud, kuivatuskulud madalad ja uuteks külvideks põllud kenasti ette valmistatud.

Esimese koristuspäeva lõpp

Tavarüpsi koristus Lääne-Virumaal

Kommentaarid koristatud rüpsi kohta on aga olnud, et seeme on peenikesevõitu – mai- ja juunikuu kuumus ja põud on oma osa võtnud. Saagikused esimestelt koristatud tavapõldudelt on olnud pisut peale 2 tonni ning maherüpsil tonni ringis.

Punkrisisu

Koristatud rüpsiseeme