Praegune kuumalaine on taimed turbokiirusel kasvama pannud ja märkamatult kasvufaase vahetama kiirustanud. Eriti on seda märgata taliodra ja rukki põldudel, kus kasvufaasid on eriti kiiresti muutunud ning paljudel põldudel on kätte jõudnud lipulehefaas ja kohati enamgi. Siit on veel väga väike samm edasi minna, et peagi on ohteotsad ja ka viljapead väljas.

Taliodral ja rukkil on kätte jõudnud kõrretugevdajate ehk kasvuregulaatorite kasutamise viimane aeg. Hilineda ei tohi! Mõistlik kasutusaeg ongi lipulehe faas, mil puudub oht ajastamisega mööda panna. Ei tasu alahinnata praegu taimede kasvukiirust – täna ehk on lipuleht rullunud, aga sellise kuumaga on mõne päevaga juba viljapeade loomisfaas käes.

Absoluutselt viimane aeg kõrretugevdajate kasutamiseks on siis, kui viljapeade ohteotsad on hakanud pisut paistma. Ja ohteotsad peavõrsetel, mitte kõrvalvõrsetel, sest selleks ajaks, kui kõrvalvõrsetel selline aeg käes, on peavõrsetel viljapead juba poolenisti väljas. Kui ohteotsad on nähtavad, on pritsimiseks napilt hilja ja võimalus pritsida on ainult selsamal päeval: homme on raudselt hilja.

Liiga hilja pritsides on reaalne oht, et viljapead jäävad lehetuppe kinni ja deformeeruvad, viljapead on vastuvõtlikumad haigustele ning terasaagi kvaliteedinäitajad langevad. Hullemal juhul võivad jääda terad kõlujaks ja valmimata.