Nii uskumatu, kui see pärast nii jahedat kevadet ka ei tunduks, on siiski esimesed rapsipõllud hakanud võtma järjest kollasemat tooni. Õiepungad on paisunud ning esimesed õied on särama löönud.

Soe ilm ja ahvatlev kollane õis meelitab nii hiilamardikaid kui peitkärsakaid ning kohati lausa hordide kaupa. Oleks ju vaja tõrjuda, aga…

NB! Kui kasvõi üks õis rapsipõllul on läinud õitsema, kehtib kogu põllule automaatselt päevase pritsimise keeld.

Mesilaste ja teiste kasulike putukate kaitsmise eesmärgil kehtib Eestis juba aastaid kõikide õitsvate taimede pritsimise keeld. Erandina võib õitsvaid taimi pritsida ainult siis, kui taimekaitsevahendi kasutusjuhendil on vastav märge. Neid taimekaitsevahendeid, mille etiketil pole märgitud õitsvate taimede pritsimise erand, ei ole edaspidi enam võimalik kasutada. Näiteks herbitsiidid kõrreliste umbrohtude tõrjeks.

Kui etiketilt on leitav erandit puudutav ohulause, saab sellelt pritsimise tingimuste sisulist teavet ning seda taimekaitsevahendit võib kasutada varahommikusel või hilisõhtusel ajal, mil mesilased ega teised tolmeldajad ei ole aktiivsed: ajavahemikul kell 22.00–05.00.

Kui kasvõi üks õis põllul on lahti löönud, ei saa ka õitsemise ajal lubatud tooteid päevasel ajal kasutada