Viimaste päevade sademed ja niiskus on ühelt poolt põldudele suureks abiks ja leevenduseks, kuid nagu Eesti ilmale ikka kombeks, siis tihtipeale tuleb leppida äärmustega. Suhteliselt pikalt kestnud kuumalaine koos isegi uute suviste kuumarekorditega lõppes muidugi tohutute vihmavalangute ja tuuleiilidega, sekka siin-seal ka rahega.

Kuumalaine ajal hakkas põldudesse põualaike tekkima ja taimed hakkasid kuivama

Mõnede põldude jaoks on vihma-tuule “teerull” aga juba väga raske olnud – massi on põldudel ju palju, märjaks sadanud taimikut on pisutki tugevamal tuulel üpris lihtne pikali suruda. Sõltuvalt ilmataadi tujudest ja taimede tugevusest leidub lamandumist siin-seal kõikjal Eestis. Peamiselt on kannatada saanud oder, nii tali- kui suvioder, samuti ka talinisu ja kaer, kohati isegi uba, raps ja mais.

Jääb ainult loota, et rohkem järske ilmamuutusi lähitulevikus tulemas ei ole.

Tibusid loetakse ikka sügisel ja olgugi, et põldudel on päris asjalik saak, pole see kindel, kuniks saak kodus on. Muretsemine muidugi ei anna ka midagi, sest muretsemine on justkui kiiktooliga kiikumine – liikumine on, kuid edasijõudmist pole.

Paremale ilmale lootma jäädes!