Selle nädala neljapäeval jõudis Viljandimaal ettevõttesse kohale traktor Case IH Optum 300 CVX, mis on pärjatud kahe tiitliga – Aasta Traktor 2017 (Tractor of the Year 2017) ja Aasta Masin 2016 (Machine of the Year 2016).

Koos traktoriga hakkab kevadest tööd tegema ka külvik Kverneland U-drill 6000.

 

Aasta traktori finaliste oli sel aastal seitse:

  • Fendt 516 Vario.
  • Case IH Optum 300 CVX.
  • Deutz-Fahr 6215 RCshift.
  • Steyr 4145 Profi CVT.
  • Massey Ferguson 6718S.
  • McCormick X8.680 VT-Drive.
  • Zetor Forterra HD 140.

Selle aasta huvitavaks faktiks oli, et traktoritooja Zetor jõudis oma mudeliga esimest korda 70-aastase tootmistegevuse jooksul aasta traktori finalistide nimekirja.

Rahvusvahelist tiitlit antakse välja alates aastast 1998 ning seda otsustab sõltumatu 25-liikmeline 23-st erinevast Euroopa riigist pärit spetsialistidest koosnev žürii. Žürii hindab tehnilisi näitajaid, disaini ergonoomikat, traktori kvaliteeti ja jõudlust reaalsetes põllutingimustes.

Case IH Optum 300 CVX on nimivõimsusega 300 hobujõudu, kuid lühiajaliselt on võimeline välja arendama 315 hobujõudu. Antud traktori juures hinnati eriti heaks võimsuse ja kaalu suhet. Tugev, kuid samas kergem, seega sobilik suurt jõudu nõudvateks töödeks, kus samas on tarvis vähendada erisurvet pinnasele. Samas tänu kergemale kaalule on kütusekulu pikkade vahemaade läbimisel, näiteks maanteel, väiksem.

 

Aitäh, AS Dotnuva Baltic!