Peaaktsionär võtab põllumeestelt ikka vihaselt millegi eest lõivu tagasi, sest kui ei saja, siis on tuul tugev ning lisaks mängivad ka temperatuurid ainult äärmustes. Õnneks vist päris miinuskraade ei ennustata, kuigi enam ei imestaks ka selle üle.

Pritsimine on praegu peaaegu võimatu ning kahju on, et see rikub ka kogu taimekaitseplaani ja kuhjab tööd hunnikusse. Taimed samal ajal aga kasvavad kiiresti ja nii mõnegi pritsimise aeg saab peagi ümber.

Mida ehk vahelduva eduga kannataks teha on suvinisu ja suvirapsi pealtväetamine ning kui see pole veel tehtud, peaks ka selle kindlasti esimesel võimalusel plaani võtma

Suvinisu ‘KWS Scirocco’

Suvinisu on jõudnud 1.-2.kõrresõlme faasi, mis tähendab, et viimase pealtväetamisega pole enam hea oodata. Just nüüd vajab taim palju toitu, sest kõrsumise alguses käib viljapea areng ning mullaniiskuse toel on ka kogu taime kasv väga kiire. Praegu näljas olemine tähendab ka lühikesi viljapäid mõne aja pärast.

Suvirapsi puhul on samuti viimase pealtväetamise viimane aeg, kui taimed juba katavad mullapinda. Mõnedel põldudel on juba alanud varsumine, st peavarre pikkuskasv ja õiepungade kerkimine maapinnast kõrgemale, paljudel põldudel pole sellise kasvupikkuse saabumiseni samuti enam kaua. Väetis tuleks anda kindlasti enne, kuna varsumises taimele võib lendav väetisegraanul palju haiget teha, lehtedesse augud tekitada või isegi kõrvetada ja hullemal juhul lõhkuda ka õiepungi.