Taliraps on selle aasta kindel saagikultuur ja jätkuvalt on neid põlde väga rõõmustav vaadata. Praeguseks on ka kõik tööd ja pritsimised neil põldudel lõpetatud, õitsemine on lõppjärgus ja jääb oodata vaid küpsemist ja valmimist.

Kui rapsitaimel on ruumi külgedesse areneda, on külgharunemine täiuslik

Praegu on ka kindel, et õigeaegne valgemädanikutõrje oli õige otsus ja väga vajalik, sest haiguse arenguks enam soodsamaid ilmatingimusi ei oskakski kirjeldada, kui need, mis viimastel nädalatel olnud on ja ka jätkuvad. Need, kellel haigustõrje tehtud, võivad kindlasti kergemalt hingata.

Nüüd, kui õitsemine on lõppemas ja kõdrad juba päris pikaks arenenud, on näha kevadiste öökülmade kahjustuse tulemused. Päris palju leiab ebatäielikult väljaarenenud kõtradega peavarsi, ebanormaalseid õisi või kõdraalgmeid, samuti igasuguseid varre ja harude kasvukõverusi ning kõrvalekaldeid.

Peavarre õied/kõdrad külma tõttu nüüd lõpuni välja arenemata

Väljaarenemata kõdrad peavarrel

Need kõik on peamiselt põhjustatud öökülmast kevadel, kui peavarred olid peale öid lillakas-purpursed ja õiepungad kollakad. Igasuguse kahjustuse lõpptulemust, olgu siis külmast või keemiast, näeb alati alles päris hilja ja siis, kui enam võib-olla ei osatagi seostada, et kuu-kahe tagune võib alles nüüd väljenduda.