Laupäeva (19.08) hommikul olid ainult saarlased need, kes põldu ei saanud, sest vihma sadas. Mandri-Eesti koristas ja sai isegi päikesepaistet ning õhutemperatuuris oli tunda, et hästi see ei lõppe. Soojuskraadid tõusid kohati kuni 30ni, mis lõppes aga pärastlõunal tugeva vihma ja piirkonniti ka väga tugeva tormiga.

Kõige rohkem said kannatada Harjumaa, Kose ümbrus ning Lääne-Virumaa, Rakke-Simuna-Laekvere joon. Kuuldavasti sadas rahet ka Ida-Virumaal. Torm räsis ka Valgamaal ning palju millimeetreid vihmavett tuli lühikese ajaga maha mitmel pool Eestis. Paari tunni möllu tulemusena olid paljud teraviljapõllud lamandunud, uba viltu ning isegi mais pisut kreenis. Suurt kahju said talirapsipõllud, kus tugev vihm ja raheterad murdsid kõtru ja peksid seemned kõtradest välja. Varase odra põldudel, mida täna koristama mindi, oli peale kombaini käiku näha, kui palju viljapäid eilne torm juba maha peksnud oli.

Lisaks koristamata põldudele tehtud kahjule, tampis tugev vihm ka külvatud talirapsipõllud kooriku alla ja veelombid seisid peale vihma peal.

Tormikaart laupäeval,19.08, kell 16

Tormiga võidu odra koristus. Lääne-Virumaa, 19.08 kell 16

Tormiootuses, 19.08. kell 16

Talirapsi kahju Harjumaal

Kõdrad maapinnal, Harjumaa

Nisu lamandunud, Lääne-Virumaa

Peale kombaini oli näha, kui palju odrapäid torm maha murdnud oli

Räsitud odrapõldu koristati pühapäeval (20.08) niiskusega 25%

Torm lõi kohati oa pikali, Lääne-Virumaa

Isegi mais kreenis, Lääne-Virumaa

Rapsikõdrad lahti, seemned varisenud. Rakke-Koeru

Külvatud talirapsipõld, Lääne-Virumaa

Külvatud talirapsipõld, Lääne-Virumaa

Vesi tehnoradades, Viljandimaa