Jutt lühike ja konkreetne – hetkel lähiaja umbes nädalapäevade jooksul ei saa ja ei tohiks mitte midagi pritsida. Palju on tegemata veel umbrohutõrjet ja talirapsile kasvuregulaatoreid-boore-leheväetisi, kuid nende ilmadega, kui päevane temperatuur tõuseb vaevu 5-6 soojakraadini ja öösiti valdavad öökülmad, tuleb need plaanid edasi lükata. Ega siis nüüd talv kätte pole jõudnud ja nii külmaks kohe ei jää. Ilmaennustust uskudes, siis umbes 10-nda oktoobri paiku läheb jälle soojemaks ja saab veel tegemata asjad ära teha. Praegu selliste ilmadega pritsimine on mõttetu tegevus – pikemalt sel korral enam lahti kirjutama ei hakka miks see nii on.

Taliteraviljadega oodatakse samuti õiget aega, millal sügisest fungitsiidi pritsima minna. Tundub ju, et ööpäevane temperatuur ongi juba jahe ja nüüd kiirelt tuleb tegema minna. Tegelikult mitte, praegu on veel vara. Ootame praegu selle külma nädala ära ning vaatame siis, mis edasi oktoobri keskpaiga-lõpu ilm tegema hakkab. Haigustõrjest saab peagi pikemalt lugeda.