Arvestades viimase aja taimede meeletut kasvu ja praegusi ilmaolusid, soovitaks lähiajal paagisegudega väga ettevaatlikult üheksa korda mõõta ja ühe korra segada.

Sisetunne ütleb, et sellise meeletult kiire kasvuga on väga tõenäoline, et taimede vahakiht ja vastupanuvõime stressoritele on pisut nõrgem. Stressoriks saabki pidada ja peamiselt karta liiga kangeid paagisegusid, mis praegu väga lihtsad tekkima on. On ju vaja teha kõike korraga – umbrohutõrje, kasvureguleerimine, kõrretugevdamine, haigustõrje, putukatõrje, leheväetised…

Samuti tuleb praegu arvestada, et selliste ilmaoludega ahmivad taimed kõike endasse, seega paagisegude tõttu on kõrvetused ja kahjustused kerged tekkima.

Tasub paagisegusid tehes läheneda väga vajaduspõhiselt ja kriitilisemad asjad kõigepealt töösse panna. Kui vaja, tulebki sõita mitu korda ja segupartnereid mitme pritsimiskorra vahel jagada.

Ärge olge paagisegudega liiga optimistlikult julged!

Teine oluline aktuaalne hoiatus ja meeldetuletus – pritsipesu! Praegu on aeg, kui segiläbi on töös pritsimised mitmetel kultuuridel ja mitme erineva eesmärgiga. Ühelt kultuurilt teisele üleminekutel tuleb väga mõelda, mis mida tõrjub ja millele halvasti mõjub. Tihtipeale saab ajakulu vähendada, kui läbi mõelda, missugused tooted on kasutamiseks mitmetel kultuuridel ja pärast millist paagisegu kultuuri vahetades ei pea tõsist pesu ette võtma. Järjestus on oluline ja pritsipesu on väga oluline. Ja teinekord võib ka lihtsalt poomi miskit jääda, mis järgmist kultuuri kahjustab…

Aeg on segane ja kiire, aga siiski, kolm korda tasub sisse-välja hingata enne iga uut käiku! 🙂