Juuni algus on toonud mõnusa suvetunnet meenutava soojuse ja päiksepaiste. Põllul toimetamisteks on iseenesest hea, et suuremad vihmad on lõppenud ja loodetavasti öökülmad enam ka nalja tegema ei tule. Nüüd aga järgmine “saba kinni, nokk lahti” olukord – päevased õhutemperatuurid tõusevad juba päris kõrgeks.

Taimekaitse pritsimiseks absoluutselt maksimaalne mõistlik päevatemperatuur on 21-22 kraadi. Sellise soojuse juures on veel taimede, nii umbrohtude kui kultuurtaimede, omastamisvõime olemas ja taimekaitsevahendite efektiivsuses saab olla kindel. Soovitada tahakski nii, et kui temperatuur hakkab jõudma nii kõrgele, et mõni pügal üle 20ne kraadi ulatub, võiks pritsitiivad kokku pakkida ja vahet pidada.

Taimekaitseseadus keelab teostada taimekaitsepritsimisi kui õhutemperatuur on üle 25°C.

Seega, suvesoojuse saabudes on parim aeg taimekaitsetööde tegemiseks pigem hommikupoolik, õhtupoolik ja vapramatele võitlejatele jätkuvalt ka öötunnid. Samas, öösel peab alati jälgima, kas ja kui palju tekib kasteniiskust.

Palun ärge pritsige kuuma ilmaga! Sellel pole mõtet – esiteks, pritsimine ei jõua kohe kindlasti täismääral sihtkohani ja teiseks, ei saavuta selline pritsimine muud, kui saab teha linnukese – tehtud!